logo

Meny

Søk

Pressemelding: Oslo er proppen i bolig-Norge

.

Nye tall fra Boligprodusentenes Forening viser at det fortsatt er Oslo som er hovedutfordringen i det norske boligmarkedet. – Oslo bygger bare halvparten av det antallet boliger byen trenger, sier Per Jæger, administrerende direktør i Boligprodusentenes Forening.

– De galopperende boligprisene vi ser nå er et resultat av for lav boligbygging i Oslo over tid, sier Jæger. - Det vil få negative samfunnsmessige konsekvenser for hele Norge om ikke Oslo får opp boligbyggingen, og byrådsleder Raymond Johansen må selv sette seg i førersetet for å gjennomføre nødvendige tiltak, sier Jæger.   
– Med den prisstigningen vi ser spesielt på små leiligheter, må vi avvike fra leilighetsnormen i Oslo for en periode.

- Igangsettingen av nye boliger i 2. kvartal lå 6 % over tilsvarende periode i fjor. 2. kvartal 2016 er faktisk det beste kvartalet for igangsetting vi har målt siden vi startet målingene i 1999, sier Jæger.   Igangsettingen i juni lå imidlertid 13 % under juni i fjor. Hittil i år ligger igangsettingen 5 % etter fjoråret. De siste 12 månedene er det igangsatt ca 29 500 boliger, fortsetter han.

- Boligsalget ligger på et rekordhøyt nivå, sier Jæger. Vi har aldri tidligere målt en bedre salgsmåned enn vi gjorde i juni i år. Salget i juni lå hele 42 % over juni i fjor. Salget i 2. kvartal lå 25 % over samme kvartal i fjor.  De siste 12 månedene er det solgt ca 32 500 nye boliger. – Vi må tilbake på 80-tallet for å se et tilsvarende nivå for boligsalget, avslutter Jæger.

Last ned presentasjon

Last ned pressemelding

 

For ytterligere informasjon kontakt:
Boligprodusentenes Forening
v / Adm. direktør Per Jæger
Mob +47 909 89 509
per.jaeger@boligprodusentene.no

Boligprodusentene

Middelthunsgt. 27, 0368 Oslo | Postboks 7186 Majorstuen, 0307 Oslo
Tlf 23 08 75 00 | post@boligprodusentene.no