logo

Meny

Søk

Pressemelding: Stabilt høyt boligsalg

.

De siste 12 månedene er det solgt 33 444 nye boliger i Norge. - Dette er det høyeste salgsnivået siden 80-tallet, sier Per Jæger, administrerende direktør i Boligprodusentenes Forening. 

Salget i august endte 29 % over fjoråret. Etter årets første 8 måneder ligger boligsalget 14% over samme periode i fjor. - Det er salget av leiligheter som øker mest, med 27 %. Salget av småhus går tilbake 4 %, mens eneboligsalget øker med 1 % sammenlignet med samme periode i 2015, sier Jæger.

Igangsettingen av boliger endte 16 % over august i fjor, forsetter Jæger. Til tross for dette, ligger igangsettingen hittil i år 4 % bak fjoråret. Hittil i år ligger eneboliger likt med fjoråret på igangsetting, mens småhus og leiligheter ligger 6 % etter. De siste 12 månedene er det igangsatt 29 447 nye boliger, sier han.

- Vi forventer en sterkere igangsetting utover høsten grunnet godt salg i 2016, sier Jæger. Oslo er fortsatt hovedproblemet i boligmarkedet i Norge. Det haster derfor med god tiltak for å øke boligbyggingen og redusere boligprisveksten i hovedstadsregionen, fortsetter han.

- Vi mener at Finanstilsynet forslag til innstramminger i boliglånsforskriften er feil medisin for det norske boligmarkedet, sier Jæger. Forslagene er ment for Oslo, men vil ramme resten av landet.

Forslagene fratar bankene muligheten til å utøve godt skjønn og godt bankhåndverk og vil i første rekke ramme førstegangskjøperen, avslutter Jæger.

Last ned presentasjon

Last ned pressemelding

 

For ytterligere informasjon kontakt:
Boligprodusentenes Forening
v / Adm. direktør Per Jæger
Mob +47 909 89 509
per.jaeger@boligprodusentene.no

Boligprodusentene

Middelthunsgt. 27, 0368 Oslo | Postboks 7186 Majorstuen, 0307 Oslo
Tlf 23 08 75 00 | post@boligprodusentene.no