logo

Meny

Søk

Satser på folk med selvironi

Eier og styreleder i Ferd, Johan H. Andresen, på Boligkonferansen
Eier og styreleder i Ferd, Johan H. Andresen, på Boligkonferansen

Når jeg ansetter, legger jeg vekt på verdigrunnlag, selvinnsikt, evner og potensial, fortalte eier og styreleder i Ferd, Johan H. Andresen, på Boligkonferansen. Folk som ikke tar seg selv så altfor høytidelig er også mye lettere å ha med å gjøre enn andre, poengterte han.

Andresen sa at Ferd har satt ord på sin visjon og sine verdier. Her fremgår det bl.a. hva vi må gjøre for å oppfattes som troverdige, fortsatte Andresen. Han tegnet også en linje fra å være kriminell og normbrytende på den ene siden og i andre revolusjonerende/normbrytende (på en eksperimenterende måte) på den andre siden. Langs linjen kan man finne grunnlag for å vurdere på hvilket stadium fra høyrisiko til lav risiko man driver forretning med ulike partnere.

I Ferds portefølje er også arbeid med sosiale entreprenører, som er som alle andre gründere. Forskjellen er bare at de også har et sosialt perspektiv. Også mikrofinans hører med i Ferd-organisasjonens portefølje.

Andresen er for øvrig medlem av etikkrådet i Statens pensjonsfond utland, der det også er regler for bedrifters håndtering av menneskerettigheter – innover i verdikjeden. Stikkord er korrupsjonsfare. Det er særlig viktig å legge vekt på hva man kan lese ut av det som styret og ledelse i bedriftene sier og står for, særskilt når de ikke blir spurt, poengterte han.

Boligprodusentene

Middelthunsgt. 27, 0368 Oslo | Postboks 7186 Majorstuen, 0307 Oslo
Tlf 23 08 75 00 | post@boligprodusentene.no