logo

Meny

Søk

Være aktive, kom med gode klimaløsninger!

NHOs adm.dir. Kristin Skogen Lund i dialog med formann i Boligprodusentenes forening, Baard Schumann
NHOs adm.dir. Kristin Skogen Lund i dialog med formann i Boligprodusentenes forening, Baard Schumann

Vær aktive selv med å komme opp med de gode, klimagode løsninger, oppfordret adm. dir. Kristin Skogen Lund i et foredrag om det grønne skiftet på Boligkonferansen.

Hvis vi skal gjøre noe for klimaet, må vi skalere opp og bli store ute i verden, ifølge NHO-lederen. Vi er gode på å skape, men vi er ikke så flinke til å lage store bedrifter som bidrar med solide fotavtrykk i klimaarbeidet.

Det er avgjørende at vi ikke driver alenegang på klimaområdet, vi må gjøre løsningene våre konkurransedyktige internasjonalt, påpekte Skogen Lund. Den globale utfordring krever globale tiltak. En global pris på karbon hadde vært å foretrekke, slik at de som driver karboneffektivt, blir belønnet. Det er imidlertid neppe mulig i nær fremtid, så da må vi ty til det nest beste, nemlig de regionale løsningene, sa hun, og eksemplifiserte med EUs kvoteregime.

Noen forutsetninger

Norge har noen områder der vi har gode forutsetninger til å komme opp med gode løsninger. Vi er en energinasjon og en stor bionasjon. Eksempelvis er det et kjempepotensial til å bruke havet på en enda mer på bærekraftig måte.

En ting vi savner i det norske klimaarbeidet, nemlig ta utgangspunkt i hva det er næringene trenger for å gjøre enda mer av det de er klimagode på. Utvikling av gode løsninger må gå hånd i hånd med markedene. Klimagode løsninger må også lønne seg, her hjelper ikke idealisme alene, konstaterte NHOs adm. dir. Skogen Lund.

Boligprodusentene

Middelthunsgt. 27, 0368 Oslo | Postboks 7186 Majorstuen, 0307 Oslo
Tlf 23 08 75 00 | post@boligprodusentene.no