Nominerte til årets hytteprosjekt 2024
Disse tre prosjektene er nominert i kategorien Årets Hytteprosjekt. Vinneren blir kåret under Boligkonferansens festmiddag 14. mai.
Disse tre prosjektene er nominert i kategorien Årets Hytteprosjekt. Vinneren blir kåret under Boligkonferansens festmiddag 14. mai.
Prisen for årets boligprosjekt deles ut i kategoriene årets hytteprosjekt, årets småhusprosjekt og årets leilighetsprosjekt.
Prisen skal hedre forbildeprosjekter som har flest mulig av følgende kvaliteter:
- Standardisering og byggekostnader
- Bærekraft og bokvalitet
- Særpreg og nyskaping
Det er ikke fastsatt hvor mye vekt som skal tillegges hver kvalitet. Vinneren blir kåret under Boligkonferansens festmiddag 14. mai.
Byggherre er Byggservice Nord – Østerdal AS.
Smart 1 er en prisgunstig og kompakt hytte på 50 m2 (BRA).
Hytta er oppført med det standardiserte byggesystemet til Saltdalshytta, og basert på byggesett med elementer fra Rusånes Fabrikker. Prosjektet er gjennomført med en LEAN-basert samhandlingsmodell.
Byggesettet gjør at hytta lukkes i løpet av få dager. Prosjektet ferdigstilles raskere og anleggsperioden blir kortere.
Off-grid hytte som forsynes med strøm fra solcellepanel på tak og fasade. Det er installert batteripakke på 12 kWh. Hytta er levert som konstruksjonspakke og precut fra Optimera, og bygget på søyler for å minimere terrenginngrep. Søylene er boret ned i fjellet av en beltegående borerigg som kjørte på snødekke.
Hytta er bedre isolert enn kravene i TEK17. Hytta har komposttoalett med gråvann som føres til infiltreringsgrøft. Det er boret etter vann og det er utvendig kaldt vann, som bæres inn i hytta til vannfordelingsanlegget innendørs.
Fritidsleilighetsprosjekt med 8-enheter. Bygget er produsert i Tindes elementfabrikk og basert på Tindes standardiserte byggesystem.
Tindelia inngå i Klima+ som er et klimaprosjekt i Øystre Slidre, støttet av Miljødirektoratet. Klima+ skal legge til rette for mer klimavennlige hyttebygging og grønn omstilling i reguleringsplaner. I Tindelia er det bl.a. brukt lavkarbonbetong, bygningene er tilknyttet fjernvarme fra Stølslia Biovarme, og det er montert solceller.
Prosjektet er gjennomført med tanke på reduksjon av transport og lokal håndtering av overskuddsmasser. Det er brukt lokal, Valdresbasert leverandør av innvendig og utvendig kledning.